Microsoft 'dan Ganalı Bu Öğretmene Hediye !! - Bilisim Kafa

Son Paylaşılanlar

Recent News

Post Top Ad

REKLAM ALANI

Thursday 1 March 2018

Microsoft 'dan Ganalı Bu Öğretmene Hediye !!


Siyah tahtaya resmini çizdiği Word programı ile sosyal medyada ünlü olan öğretmene Microsoft'tan güzel haber verildi. Tüm dünyada kendini kanıtlamış şirket, bütün zorluklara rağmen ders vermeye çalışan öğretmene bilgisayar yollayacağını söyledi.

Geçen ayın ortalarında sosyal medyada trend olan bu fotoğraf, kısa sürede dünya çapında viral olarak yayılmış ve on binlerce  sosyal medya kullanıcısına ulaşmıştı. Peki bu fotoğrafın olayı nedir ve paylaştıktan sonra hangi olaylar oldu?
raf, Gana’nın Kumasi kentindeki bir okulda öğretmenlik yapan Richard Appiah Akoto isimli kişinin okulda ders anlatırken çektiği resimdir. 2011 yılından beri bu zamana kadar bilgisayar bulunmayan okulda öğrencilerin mezun olabilmek için bilgi ve iletişim teknolojileri dersini geçmeleri zorundaydı. Fakat bilgisayar programlarını gerekli materyaller bulunmadan öğretme olanağı olamamıştı.



Bilgisayar bulunmamasını bir neden  olarak kabul etmeyen Akoto, kara tahtaya Microsoft Word programını çizdi ve öğrencilerine programı bu çizim üzerinden gösterdı. Bu zahmetli ve emek gerektiren işini tanıdıkları ile de paylaşmak isteyen kararlı öğretmen, ders sırasında kendi fotoğrafını çektirdi ve çektiği fotoğrafı Owura Kwadwo isimli Facebook hesabında paylaştı.
Akoto gerçekten takdire şayan  bir iş yapmıştı ve bu nedenle fotoğrafı sosyal medyada fazla zaman geçmeden milyonlarca kişiye ulaştı. Herkes gerçekleştirdiği eğitim örneği için Akoto’yu kutladı, Rebecca Enonchong isimli bir girişimci Microsoft’a tweet atarak ‘Eminim bu öğretmene uygun bir kaynak sağlarsınız’ diyerek sesini duyurdu.
Enonchong’un yardım teklifinin yüzlerce insan tarafından paylaşıldığını gören Microsoft, salı günü Enonchong’un tweetini yanıtlayarak ‘Eğitimde dijital dönüşümü gerçekleştirmek üzere öğretmenleri desteklemek, yaptığımız işin özünde yatıyor. Owura Kwadwo'ya ortaklarımız aracılığıyla bir bilgisayar göndereceğiz ve eğitim materyallerimize ücretsiz erişim vereceğiz.’ sözlerini iletti.
Gana’daki çocukların eğitimi imkansızlıklar eşliğinde devam ederken, artık en azından bir kısmının gerçek eğitim araç gereçleri ile öğrenimlerine devam edeceklerini biliyoruz. 

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad