Sıcaklık Kullanılarak Sınırsız Elektrik Elde Edildi ! (Video Kanıtlı) - Bilisim Kafa

Son Paylaşılanlar

Recent News

Post Top Ad

REKLAM ALANI

Thursday 1 March 2018

Sıcaklık Kullanılarak Sınırsız Elektrik Elde Edildi ! (Video Kanıtlı)

elektrik ile ilgili görsel sonucu
Yenilenebilir kaynaklar yükseliyor, kömür dışarı akıyor ve doğal gaz frustratingly ucuzdur. Enerji sektörü, gezegenin geleceği için savaşıyor olsa da, dünyanın dört bir yanındaki araştırmacılar gizlice, gizmolarımıza yeni güç kaynakları sunabilecek konsept konusundaki teknolojileri gizlice ortaya koyuyor.
Sol sahneye, MIT'nin termal rezonatörüne girin. Oldukça büyülü sondaj cihazı, elektrik üretmek için çevre ortamından başka bir şeye ihtiyaç duymaz; bu, kalan enerjiyi "toplamak" sayesinde yapar. Bu büyü değil, sevgili okuyucular: Bu mühendisliğin kanayan kenarı ve her ne kadar kısa sürede kendi bilgisayarına sahip olmayı beklememekle birlikte son derece zekice şeyler olmadığını iddia etmek zor.
Termoelektrik etki duydunuz mu? Fizikte, termokupl olarak bilinen özel bir cihazın her iki tarafında farklı sıcaklıklarda kayıt yaparken gerilimin oluşmasına izin veren düzgün bir fizik tılsımı var. Aynı zamanda, termokupllara bir voltaj eklerseniz, cihaz boyunca sıcaklık farkına neden olur.




Bu etkiyi kullanan termoelektrik cihazlar yeni değildir . Dizel motorlarda, bazen de saatler halinde kullanılmaktadırlar - sistemden kaçan ısıl enerjiler yeniden yakalanıp elektrik enerjisine dönüştürülerek sistemlerin daha enerjiyi verimli hale getirdi.
Bahsedilen cihazlarla ilgili sorun, cihaz boyunca her zaman bir sıcaklık farkının muhafaza edilmesi gerektiğidir. Buna sebep olan herhangi bir şeyin yokluğunda - güneş ışığındaki dalgalanmalara, - elektrik üretilemez ve MIT yazar Nature Communications gazetesine göre bu, yeni cihazlarının nereye yerleştiğidir.
Dünyanın ilk termal rezonatörünü hazırladılar, çevredeki ortamdaki küçük sıcaklık dalgalanmalarına dayanarak elektrik üretebilecekleri bir cihaz. Bunlar her yerde, karanlık gölgelerden dağların tepelerine kadar sürdükleri için, bu onların cihazını inanılmaz derecede çok yönlü yapar.
etiketler : teknoloji , bilim , fizik , elektrik

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad