IPhone X ile Samsung S9 Karşılaştırma !! - Bilisim Kafa

Son Paylaşılanlar

Recent News

Post Top Ad

REKLAM ALANI

Monday 26 February 2018

IPhone X ile Samsung S9 Karşılaştırma !!


Galaxy S9 ve S9 Plus’ın piyasaya sürülmesı ile beraber akıllı telefon dünyasındaki yarış iyice kızıştı. Apple’ın Eylül ayında tanıttığı iPhone X’a Samsung kamera özelliklerine ağırlık verdiği Galaxy S9 serisi ile beraber cevabını verdi.
Galaxy S9 ve iPhone X’un OLED ekran teknolojisi ve kamera üzerine odaklanmaları gibi bir kaç tane aynı yönü var. Ancak detaylara inildiğinde iki cihaz arasında birçok farklılık mevcut. Gelin bu farklılıkları beraber inceleyelim.


  • Galaxy S9 ve iPhone X Arasında Yaptığımız Karşılaştırma
Tasarım

Samsung Galaxy S9, Galaxy S8+ modelinde de kullandığı gibi cam sırta, metal çerçeveye ve sonsuz ekrana sahip. Bundan dolaylıdır ki  tasarım anlamında bir önceki modele göre pek fark yok. Fakat Samsung'un tasarımına denilecek laf yok. S9’un ön ekranında  IPhone X'teki gibi çentik bulunmaması ekran bütünlüğü açısından büyük bir avantaj oluşturuyor. IP68 sertifikalı cihaz, suda 1.5 metrelik derinliğe kadar 30 dakika dayanabiliyor. Galaxy S9’da kulaklık girişi bulunuyor.
IPhone cephesinde ise ;
iPhone X, Apple’ın tamamen baştan dizayn ettiği bir telefon. iPhone X’un ön tarafı neredeyse çerçevesiz bir ekrandan oluşuyor.Fakat TrueDepth kameranın bulunduğu kısım (çentik) çerçevesiz ekran tasarımını oldukça bozuyor ve rahatsız bir görüntü ortaya koyuyor. Ayrıca 5.8 inçlik ekranın kullanım alanının daralmasına neden oluyor. iPhone X cam sırta ve metal çerçeveye sahip. IP67 sertifikalı cihaz, suda 1 metrelik derinliğe kadar 30 dakika dayanabiliyor. iPhone X’da kulaklık girişinin bulunmaması çoğu IPhone severleri üzmüş bulunmakta.
Samsung Galaxy S9, iPhone X’a göre biraz daha geniş ve kalın fakat daha hafif. S9 147.7 x 68.7 x 8.5mm boyutlarında ve 163 gram ağırlığa bir sahip. iPhone X ise 143.6 x 70.9 x 7.7 mm boyutlarında ve 174 gram ağırlığında bir telefon .

Ekran

Galaxy S9 ve iPhone X, 5.8 inçlik ekrana sahip. Galaxy S9, geçen seneki modele benzer şekilde 18.5: 9 en boy oranına sahip Super AMOLED bir ekranla karşımıza sunuldu. Bu ekran iPhone X’a göre daha yüksek piksel yoğunluğu (1440 x 2960) sunuyor. Galaxy S9’un ekranının alt ve üst taraflarında çerçeveler yer alıyor. Dolayısıyla ön yüz tamamen ekrandan oluşmuyor.
IPhone X'te ise ;
iPhone X ise 5.8 inçlik (19.5: 9) Super Retina bir ekrana sahip. Bu ekran 1125 x 2436 piksel yoğunluğuna sahip. iPhone X’un ön tarafı çerçevesiz bir ekranından oluşuyor. Ekranın yukarı bölgesind kamera sistemi için bir çentik bulunmakta.



Donanım ve Batarya

Samsung Galaxy S9’da 4GB RAM ve sekiz çekirdekli Exynos 9810 yonga seti ile birlikte karşımıza sunuluyor. Yeni işlemcide 2.7 GHz hızında çalışan dört adet maksimum performanslı ve dört adet verimlilik odaklı 1.7GHz hızında çalışan işlemci çekirdeği bulunuyor.
iPhone X’da ise 3GB RAM ve 2.39GHz hızında çalışan altı çekirdekli A11 Bionicişlemci bulunuyor. İki işlemci arasındaki farklar için şuan elimizde bilgi yok. YouTube kanalları yakında test edecektir

MicroSD kart desteği bulunan Galaxy S9 64/128 ve 256 GB depolama seçeneklerine sahip. iPhone X’da ise 64 ve 256 GB depolama seçeneği sunuluyor. Ancak microSD kart desteği yok.

Kamera

Galaxy S9’un arkasında 12MP çözünürlükte tek kamera bulunuyor. Bu kamera ile hem otomatik hem de manuel olarak diyafram geçişi ( f / 1.5 ve f / 2.4)  ayarlanabiliyor. Bu çıkan yeni diyafram diğer telefonlardan dahha yüksek değere sahip.  Kameranın daha güzel görüntü bulabilmesi için optik görüntü sabitleme (OIS) özelliği de mevcut.
Samsung’un kamera kısmında üzerinde durduğu bir başka konu ise yavaş çekim özelliği. Galaxy S9 ile 960fps yavaş çekim yapılabiliyor.

iPhone X’da f / 1.8 ve f / 2.4 diyafram değerine sahip çift objektifli 12MP çözünürlüklü kamera bulunmakta. Her iki kamera da OIS desteğine sahip. iPhone X güzel portre çekimleri yapma özelliği ile kullanıcılar8n beğenisi kazandı. iPhone X’da 240fps‘e kadar yavaş çekim modunda çekebiliyor.

HER İKİ TELEFONDA İRİS TARAYICI VAR
                       Bu konu hakkında yakın zamanda detaylı bir yazı yazacağız

 Son Olarak Fiyat
Galaxy S9 64 GB modeli ülkemizde 4599 TL fiyat etiketi ile satışa sunulacak. iPhone X ise 6099 TL‘den başlayan fiyatlarla şuanda raflarda yerini aldı .

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad