Android İşletim Sistemine Birçok Özellik Geliyor !! - Bilisim Kafa

Son Paylaşılanlar

Recent News

Post Top Ad

REKLAM ALANI

Saturday 24 February 2018

Android İşletim Sistemine Birçok Özellik Geliyor !!

android p ile ilgili görsel sonucu

Yeni akıllı telefonların hemen hemen hepsi OLED ekranlar ile karşımıza çıkıyor. OLED ekranlarda sizlerde farkındasınızki her piksel tek tek kontrol edilebiliyor ve enerji harcanmadan elde edilebiliyor. Bu sebepten dolayıda insanlar akıllı telefonları için sade arayüz temaları istiyor. Buna Google‘ın Android tarafından sevindirecek bir haberi bulunuyor. Geçtiğimiz kasım ayında bir kullanıcının koyu mod istediğini cevaplayan Google mühendisi, bir sonraki android sürümüyle “Koyu arayüz” modunun geleceğini müjdeliyor.
  • GECE MODU GELİYOR !!!


 Bu sürümün hangisi olduğu bilinmiyor fakat herkes Android P‘den bahsediyor. En son zamanlarda adından sıkça bahsedilen Android P sürümü, görünüşe bakılırsa OLED ekranlı akıllı telefonları olanların oldukça mutlu  etmeye hazırlanıyor. Koyu arayüz modu adından da anlaşılabileceği üzere tüm menü sistemini siyah hale getiriyor. Bu menülerde gezerken neredeyse hiç enerji harcanmaması anlamına geliyor. Bu da doğal olarak genel pil ömrüne olumlu bir şekilde etkisini gösteriyor. 


Android


Akıllı telefon sektöründe uzun süredir beklenen bir ilk yaşandı Android P ile gelecek diğer yenilikler Söylendiği kadarıyla yeni sürüm, arka plandaki uygulamaların kameraya erişmesini engelleyecek bir yenilik taşıyor. Bugün bir çok viruslu yazılımlar , uygulamalar siz farkına bile varmadan fotoğraf ve videonuzu çekerek internete gönderebiliyor. Android P uygulamaların bu tarz habersiz işler yapmasını önleyecek gibi duruyor. Bunun yanında işletim sistemi çentikli telefonlar için de bir adım atıyor. Google bünyesinde kamera ve sensörlerin yer aldığı bu çentikleri cihazlara yazılımsal olarak daha iyi çalışabilir hale getirmek  istiyor. Bu donanımsal çıkıntılar genel yazılım deneyimini de değiştiriyor. İşte bunu en iyi hale getirmeye çalıştığı söylenen Google, çentikleri Android P ile yazılımsal olarak daha az dikkat çekecek şekle gelecek gibi duruyor. 
etiketler : google , android p 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR : SAMSUNG S9 NASIL OLACAK

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad