Google Play Store'da Bilinmesi Gerekn 7 İpucu - Bilisim Kafa

Son Paylaşılanlar

Recent News

Post Top Ad

REKLAM ALANI

Sunday 29 April 2018

Google Play Store'da Bilinmesi Gerekn 7 İpucu

Her Android Kullanıcısının Bilmesi Gereken 7 Google Play İpucu

Google Play Store'da en iyi kullanıcı deneyimini kazanabilmeniz için bazı püf noktaları ve ipuçları hazırladık.

Kullanabileceğiniz çok çeşitli uygulamalar sunan google Play Store, Android kullanıcıları için çok büyük bir avantaj. Bu hizmet ile ilgili püf noktalarına hep birlikte göz atalım.

1. Henüz ülkemizde olmayan bir uygulamayı indirin

Henüz ülkemizde olmayan bir uygulamayı indirin
Ülkenizde bulunmayan bir uygulamayı indirmeyi istiyorsanız, VPN kullanarak bu amacınıza ulaşabilirsiniz. 'VPN', 'sanal özel ağ' anlamına gelir. Bulunduğunuz konumun dışındaki yerlerde özel ağlar üzerinden güvenli bir internet bağlantısı sağlar.

Temel olarak, bir VPN hizmeti, internete farklı bir konumdan erişiyormuş gibi görünmenizi sağlar. Güvenilir bir VPN seçmeniz önemlidir.

2. Uygulamalarınızı Play Store'da yönetin

Uygulamalarınızı Play Store'da yönetin
google Play mağazasında Uygulamalarım ve oyunlarım adlı bir alan mevcut. Buradan, önceden yüklediğiniz uygulamaları ve güncellemeniz gereken uygulamaları inceleyebilirsiniz. Burası, Play Store'da uygulamalarınızı yönetmek için mükemmel bir yerdir.

3. Google Play'e bir ebeveyn kilidi koyun

Google Play'e bir ebeveyn kilidi koyun
Çocuğunuzun Play Store'da uygunsuz uygulamaları indirmesini istemiyorsanız, Android cihazınızın kötüye kullanılmasını önlemek için ebeveyn denetimleri ayarlayabilirsiniz.

Mobil cihazınızdan Play Store'u açarak, Ayarlar kısmından Ebeveyn denetimlerini aktif hale getirebilirsiniz.

4. Google Play Store'da geri ödeme alın

Google Play Store'da geri ödeme alın
Play Store'da uygulamayı satın aldıktan iki saat içinde, tek bir dokunuşla geri ödeme alabilirsiniz. Satın aldıktan sonra memnun olmadığınız bir uygulama olursa paranızı geri alabiliyorsunuz.

5. Indie Corner bölümüne göz atın.

Indie Corner bölümüne göz atın.
Indie, bağımsız uygulama geliştiricilere verilen isimdir. ​Hem büyük hem de küçük geliştiriciler, canlı bir Android uygulaması ekosistemi için önemlidir.

Bağımsız uygulama geliştiricilerinin uygulamalarına ulaşmak isterseniz google Play Store'da Indie Corner bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

Fakat Google Play Store'da bu bölüm direkt olarak erişilebilir değil. Mobil cihazınızın tarayıcısını açın ve "indie corder" aramasını gerçekleştirin. Çıkan listedeki ilk sonuca tıkladığınızda, kendinizi bağımsız uygulama geliştiricilerinin dünyasında bulacaksınız. Burada, bağımsız uygulama geliştiricilerinin geliştirdiği oyunları ücretsiz ya da daha ucuza bulmak mümkün.

6. Otomatik güncellemeleri durdurun

Otomatik güncellemeleri durdurun
google Play Store, uygulamalarınız için mevcut olan güncellemeleri yanlış zamanda indirme eğilimindedir: Dikkatli değilseniz, hızlı bir şekilde 3G / 4G veri paketinize elveda diyebilirsiniz.

Google Play Store'dan, Ayarlarınıza gidin, Uygulamaları Güncelle'yi tıklayın. Uygulamalar otomatik olarak güncellenmesin'i seçin. Uygulamalarınızı ne zaman ve nerede güncellemek istediğinizi seçmek size kalmış olacak!

7. Ana ekrana otomatik olarak kısayol eklemeyi devre dışı bırakın.

Ana ekrana otomatik olarak kısayol eklemeyi devre dışı bırakın.
Yeni bir uygulama yüklediğinizde google Play'in, ana ekranınıza otomatik olarak kısayol eklemek gibi kötü bir alışkanlığı vardır.

Bu otomatik eklemeyi devre dışı bırakmak için basit bir yöntem var:

Google Play Store'dan Ayarlar'a gidin. Ana ekrana simge ekle kutusundaki seçeneği kaldırın.

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad