Amerikalılar Açıkladı ! Göz Lenslerini Yanlış Takıyormuşuz - Bilisim Kafa

Son Paylaşılanlar

Recent News

Post Top Ad

REKLAM ALANI

Thursday 2 November 2017

Amerikalılar Açıkladı ! Göz Lenslerini Yanlış Takıyormuşuz

ABD'de yaklaşık 45 milyon kişi kontakt lens kullanıyor - ve çoğu Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre yanlış yapıyor.

ABD'li yetişkinlerin yaklaşık yüzde 90'ı ya lenslerle yattığını, onları reçetelendiği gibi değiştirmediğini ya da göz doktorunuzu kaybetmesine neden olacak başka kirli bir şey yaptığını söyledi. CDC, durmanızı istiyor: kontaklarınızı giymemek göz enfeksiyon riskinizi düzeltir ve hatta sizi körleştirebilir.

Kontakt lensleri gözlüklere kıyasla kullanmanın birçok avantajı vardır: Mercekler görüşünüzü düzeltir ve terlediğinizde burnunuzu kaymadan, her tarafı görmenizi sağlar. Ayrıca, sizi kışın sıcak bir yere girdiklerinde sis yapmazlar, sizi sersem gibi görünür hale getirirler. Fakat lensler temizlenmez veya düzgün bir şekilde giyilmezse göz enfeksiyonlarına neden olabilirler. Mikroplar kontak mercekine kolayca yapışır ve gözlerinize bulaşabilir. Bakteriler ve virüsler kornea içeri girerse , görme problemleri yaşayabilir ya da görme şansınızı kaybedebilirsiniz.
Bu çalışma için CDC, kontakt lensleri nasıl kullandıklarını kontrol etmek için 4.500 ABD'li yetişkin ve 12-17 yaşları arasındaki 1.600'den fazla çocuk üzerinde bir anket kullandı. 12-17 yaşındaki çocukların yüzde 85'inde (yedi çocuğun lens takmış altısı) göz enfeksiyonuna yakalanma olasılığını artıran en az bir kötü alışkanlık bildirdiler. Yetişkinlerde yüzdesi daha da yüksek: yüzde 87.
CDC'ye göre, en yaygın kötü alışkanlıklar şunlardır:
  • Mercek takarken uyku veya uyuklama
Bu kötü, çünkü uyurken kornea oksijen almaz ve gözlerinizde mikropların gevşetilmesini sağlar. CDC'ye göre, kontakt lenslerle uyku altı göz teması yeteneği altı ila sekiz kat artar.


  • Lens takarken yüzme
Havuzlar brüt, CDC 2016'da bulundu . Ve sizinle ve eşlerinizle yüzen tüm bakteri, kontak lenslerinize yapışmayı sever.
  • Mercekleri reçete sıklıkta değiştirmemek
Bazı kontakt lensler günlük ve tek kullanımlık, diğerleri ise iki hafta veya bir ay boyunca tekrar kullanılabilir. Her neyse, merceklerinizi gerekenden daha uzun süre giyerseniz, gözlerinizde mikrop ve tohum dökülmesine neden olabilir.
  • Depolama kasalarını düzenli olarak değiştirmiyor
Amerikan Oftalmoloji Akademisine göre , saklama kutuları en az üç ayda bir değiştirilmelidir Evet, çünkü vakalar lenslerinizi ve gözlerinizi kirletebilecek bakteri içeriyor.
  • Depo çantasındaki kontakt lens çözeltisini boşaltma
İşte o zaman boşaltmak yerine bir süredir vakit geçirmekte olan var olana yeni bir çözüm eklediğinizde. Bil bakalım neden bu kötü? Mikroplar.

  • Lensleri musluk suyuna koyma
Musluk suyu içilebilecek kadar güvenli olabilir, ancak halen lenslerinize yapışabilen ve gözlerinize bulaşabilen mikroorganizmalarla doludur.
  • En az yılda bir kez bir göz doktoruna gitmiyorsunuz
Düzenli göz muayenesi yapmazsan, merceklerin gözlerine zarar verip vermediğini bilmeyeceksin ve gözlük takmaya başlamalısın.
Öyleyse, en iyi uygulamalar nelerdir? Oldukça fazla, sadece temiz ol. Kontaklarınızı tutmadan önce daima sabunla yıkayın, merceklerinizi ve kasanızı temizlemek için özüm kullanın, kasanızı düzenli olarak değiştirin ve gerekirse daha uzun süre mercek takmayın.
Ayrıca göz başına bir tane kontak lens kullanınız - sonuçta 27 tanesi görüşünüzü bulanıklaştıracaktır

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad